marți, 9 august 2011

Pâinică din făină de hrișcă - fără gluten


Iată o pâine delicioasă, care nu ne îngrașă, ba din contră, ne slăbește. Hrișca sau „grâul negru ”este plină de vitamine, minerale și fibre.

Ingrediente:
200 g de făină de hrișcă * 2 linguri de ulei de măsline extravirgin * 1 linguriță rasă de sare grunjoasă   *  2 ouă *  1 pliculeţ de praf de copt *  100 ml de apă plată



Amestecă făina de hrişcă cu praful de copt. Adaugă-le gălbenuşurile frecate cu uleiul de măsline, albuşurile bătute spumă şi apa plată (nu este obligatoriu să bați albușurile, iese la fel de pufoasă și fără).


Unge o formă de chec cu ulei şi tapeteaz-o cu făină. Toarnă compoziţia in tavă şi coace-o 30 de minute la foc mediu.


Serveşte-o în sandvişurile de zi cu zi. Poftă bună!



Niciun comentariu:

Print Friendly and PDF